Microblading elnevezés

Az apró mikrotűkkel végzett manuális tetoválás különböző formái már ősidők óta gyakran alkalmazott formái a mesterséges bőrszínezésnek. Emboidery szemöldök színezés esetében nincs szükség sem tűmodulokra, sem pedig digitális készülékre ahhoz, hogy a pigmentet az epidermisz alá juttassuk. Számos keletről származó kezelési metódusról, így a microblade eljárásokról is elmondható, hogy a végeredmény természetessége a kivitelezés egyszerűségében rejlik.

Microblading szemöldök
Microblading szemöldök

Az emboidery szemöldöktetoválás a közelmúltban vált széles kőrben ismer és (elismert) szolgáltatássá az Európai Unióban. Világszerte számos mester és sminktetováló akadémia sajátította el a mikrotűkkel végzett technikát, és indított tanfolyamot e témakőrben. Mivel alapvetően keleti (japán késes) módszer, az eljárás eredeti megoldásait keleti kollégáink munkájában tudjuk megfigyelni.

Természetesen a microblade technika Európai megjelenése, a beavatkozást enyhe mértékben, de részleteiben módosította. Napjainkra a szálak formagazdagsága, hajlásszögek változtatása, szálak sűrítése illetve ritkítása egészen különleges – és vendégek által igen közkedvelt – szemöldöktetoválást eredményezett.