Microblading technika

A mikrotűkkel tetovált szemöldökformázás alapját a tökéletesen megrajzolt szemöldökforma szolgáltatja. A különböző arc- és szemformákkal harmonizáló szemöldökforma előkészítése jó esztétikai érzéket, precíz felrajzolási technikát, és némely esetekben akár arány-számolást is igényel. Sminktetoválással készített szemöldökeink gyönyörűen kiemelheti, ugyanakkor jelentősen elronthatja viselője tekintetét, ezért Permanent System tanfolyamainkon illetve szakembereink praxisában alapvető követelmény a tökéletes szemöldök előrajzolás. A szemöldök formájának előkészítése után tetszés szerint tűhegyes rajzoló ceruzáinkkal vázszálakat húzhatunk.

Microblading technika
Microblading technika

Gépi technikákhoz alkalmazott szemöldök tetováló pigmentjeink tökéletesen megfelelnek a mikropengés tetováláshoz, azonban a színválasztáskor ugyancsak vegyük figyelembe:

  • szálak tervezett sűrűségét,
  • a vendég bőrszín altónusát,
  • a pigment domináns színtónusát,
  • az esetleges kopások színváltozásait,
  • páciensünk otthoni ápolási szokásait,
  • pigment sűrűségét,
  • elegyítés esetén a pigment színösszetevőit,
  • illetve a tervezett tetoválás mélységét.

 

E tényezők ismerete elengedhetetlen követelmény a helyes pigment kiválasztáshoz. Esetlegesen felmerülő apró változtatások (finom színmelegítések, hűvösítések) az egy hónappal későbbi javító kezelés során kivitelezhetők.

Microblade-del végzett tetoválás során a bőr hosszanti irányban sérül, amely jelentősebb folyadék kiáramlást eredményez. Amennyiben a pigment nem került megfelelő mélységbe jelentős pigment veszteségre vagy pigment migrációra számíthatunk. A tökéletes eredmény elérése érdekében microblading tanfolyamunk keretében minden Permanent System szakembert felkészítünk a helyes pigmentálási protokoll betartására.

Az embroidery szemöldök tetoválást kimondottan rövid időre garantáljuk vendégeink számára. Mivel az eljárás során nagy koncentrációban, ámde csekély mennyiségben kerül pigment a bőrbe. A színek kopása időben ugyanakkor kezdődnek meg – és ez nagymértékben függ az UV-elleni védelemtől – azonban mennyiségileg sokkal kevesebb színanyag kopási folyamata veszi kezdetét.