Mikrotűs pengék

Szemöldök embroidery tetováláshoz steril, egyszer használatos mikrotűs pengék alkalmazása javasolt. A pengék rozsdamentes acél szerkezeti anyaga tökéletesen hegyes és pontos tűillesztést tesznek lehetővé. A mikrotűk átmérőle 0,17 mm, mely hajszálvékony szálrajzolást tesz lehetővé. A pengék gamma-sterilizált csomagolásban kerülnek forgalomba, azonban a széles spektrumú eszközfertőtlenítés még ebben az esetben is indokolt lehet.

Munkafolyamat közben az egymáshoz szorosan illesztett tűk oldalirányban enyhén mozognak. Ennek eredményeképpen a penge vízszintes tengelyéhez képest a szerkezeti anyag rugalmasságának függvényében enyhén elválnak egymástól, majd újra „összecsapódnak”. E jelenség egy igen jellemző hangeffektust eredményez, amely minden sikeres szálbehúzás alapvető kritériuma.

A mikrotűk különböző konfigurációval és tűszámmal jellemezhetőek, mely a végeredmény szempontjából eltérő szálhatást biztosít:

14-es slope elrendezésű penge

Mikrotűs penge

  • hosszú, enyhén hajlított szálak rajzolására,
  • jelentős hangeffektus,
  • közepesen vastag, vastag szemöldökök formázására,
  • az első és utolsó tű közötti magasságkülönbség jelentős, következésképpen dominánsabb szál eredés, erősen elhalványuló szálvég rajzolható.